Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kruidige gehaktkoekjes met sperziebonen

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 8 takjes koriander
  • 150 gram mager rundergehakt
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • peper
  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram volkoren couscous
  • kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Rasp het stuk ui fijn.
  2. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, de helft van de koriander, de gemalen koriander, de komijn en wat peper. Vorm er 4 platte schijven van. Laat ze afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
  4. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  5. Breng 200 ml water aan de kook.
  6. Strooi de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  7. Verwarm een grillpan. Rooster hierin de gehaktkoekjes in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  8. Maak de couscous op smaak met de rest van de koriander, wat kaneel en de olie.
  9. Geef de couscous en de sperziebonen bij de gehaktkoekjes.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept