Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kruidige aardappelpuree met kip

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram kruimig kokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kippendijfilet
  • kipkruiden zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 bosuitje
  • 3 takjes selderij
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels roomkaas light met kruiden

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met kipkruiden of peper en paprikapoeder.
  4. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  6. Was de selderijblaadjes en knip ze klein.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  9. Maak er met de hete melk en de roomkaas een puree van. Roer er de bosui en de selderij door en warm de puree goed door.
  10. Geef de kip en sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik bosuitjes voor dit varkenshaasje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.