Bereiding
- Pel de uien en knoflook.
-
Houd voor de kikkererwtenkoekjes 1/4 van de ui en 1/2 van de knoflook apart.
-
Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook fijn.
-
Fruit de uien en knoflook in de olie in 30 minuten zacht en goudgeel.
-
Was de rozijnen, doe ze bij de uien en laat ze in enkele minuten wat vocht opnemen.
-
Voeg de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is. Laat de chutney afkoelen.
-
Rooster het brood krokant en maal tot kruimels.
-
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
- Maak de citroen schoon en rasp wat van de schil.
-
Pureer de kikkererwten met de apart gehouden ui en knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove puree.
- Breng op smaak met wat citroenschil, tijm en peper.
-
Vorm er koekjes van en wentel ze door het broodkruim. Laat de koekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Verwarm de helft van de margarine en stoof hierin de groene kool in 10 minuten gaar.
-
Bak de koekjes in de rest van de margarine in 5 minuten heet en goudgeel.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Serveer de gestoofde kool, aardappelpuree en uienchutney bij de kikkererwtenkoekjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.