Bereiding
- Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de gember en de komijn zacht.
-
Voeg de wortels en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de wortels in 5 minuten gaar.
-
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Laat de soep (in een bak met koud water) afkoelen en in koelkast koud worden.
-
Was de halve sinaasappel. Rasp wat van de schil.
-
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
-
Maak de soep op smaak met wat sinaasappelschil en een kneepje sinaasappelsap en strooi de koriander erover.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.