Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koude soep uit Afrika

Een verrassend Afrikaans recept.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 kleine appel
  • peper
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Breng 600 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook, doe de kipfilet erin en houd de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
  2. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat hem afkoelen.
  3. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei met de kerrie en het gemberpoeder goudgeel.
  5. Strooi het meel erover en warm dit goed door.
  6. Giet er bij gedeelten de bouillon bij en laat dit al roerend met de doperwten aan de kook komen.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Roer de blokjes appel door de soep en kook dit nog een paar minuten.
  9. Laat de soep afkoelen.
  10. Snijd de kipfilet in blokjes. Roer de kip door de koude soep.
  11. Maak de soep op smaak met peper en de yoghurt en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept