Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koude meloensoep

Een heerlijk soeprecept om als voorafje op te dienen.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • ½ kleine meloen
  • azijn
  • peper
  • 8 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 25 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil.
  2. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met een blender fijn.
  3. Laat het mengsel goed koud worden en maak het op smaak met ca. 1 theelepel azijn en wat peper.
  4. Kneus de basilicum en roer de olie erdoor.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Verdeel de koude soep over 2 kommen. Druppel de basilicumolie erover en garneer met de reepjes zalm.

Ingrediënten over?

Meloen:
Verpak een stuk meloen in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.
Verwerk de meloen in een fruitsalade, zoals deze meloensalade met munt.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Meloen heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept