Bereiding
- Kook de tuinbonen gaar.
-
Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het klein. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht.
-
Laat de tuinbonen uitlekken. Was de munt onder stromend water.
-
Pureer de tuinbonen met de sjalot, de knoflook en de munt met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
-
Maak de puree op smaak met peper en wat citroensap. Voeg 1-2 eetlepels water toe om de puree wat smeuïg te maken.
-
Meng het volkorenmeel met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het korianderzaad en in een kom.
-
Meng er de yoghurt en ca. 100 ml lauw water door en kneed dit tot een soepel deeg.
-
Verdeel het deeg in 16 bolletjes.
-
Rol de bolletjes op een met volkorenmeel bestoven werkvlak tot dunne plakken.
-
Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de broodjes aan beide zijden lichtbruin en in ca. 6 minuten gaar.
-
Geef de tuinbonendip erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.