Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Koolsalade met pindadressing

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stuk witte kool (circa 300 gram)
  • 1 flinke winterwortel
  • ½ rode peper
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels 100 % pindakaas
  • Ca. 1 eetlepel citroensap
  • mespunt gemberpoeder
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 mandarijnen
  • 5 takjes koriander of peterselie

Bereiding

  1. Schaaf of snijd de witte kool in fijne reepjes.
  2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
  3. Was het stukje peper en verwijder voor een deel de pitjes. Snijd het stukje peper heel fijn.
  4. Pers het halve teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de pindakaas, 1 eetlepel water, het citroensap, de peper en wat gemberpoeder toe en roer dit tot een dressing.
  5. Meng de dressing door de kool en wortel. Laat de groente afgedekt op een koele plaats staan, dan wordt de kool wat zachter.
  6. Bestrooi het hamlapje met peper.
  7. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 75 ml water toe en stoof het in 20 minuten gaar.
  8. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  9. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
  10. Was de koriander of peterselie en knip het klein. Meng de mandarijnenpartjes en de kruiden door de koolsalade. Geef het vlees en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Witte kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar het nog 3-5 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de kool bijvoorbeeld in een curry met groente, aardappelen en ei

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.