Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koolraap met gember

Een goed recept voor je dagelijkse portie groente van 250 gram.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • stukje prei
  • ½ Spaanse peper
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Snijd de prei in ringen.
  4. Snijd de halve peper in reepjes.
  5. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes.
  6. Bak de gember met de prei zacht in de olie.
  7. Voeg de koolraap met de reepjes peper en wat water toe. Smoor de koolraap in ca. 10 minuten gaar.
  8. Bestrooi het vlees met peper.
  9. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin. 
  10. Geef het vlees en de aardappelen bij de koolraap.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Gebruik de rest van het pepertje in een pittige aardappelomelet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolraap is deze maand (december) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept