Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Komkommersalade met munt

De citroensap geeft deze verrassende salade een heerlijk frisse smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 grote komkommer
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 6 blaadjes munt
  • citroensap
  • 200 gram visfilet, bijv. kabeljauw
  • peper
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.  
  2. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. 
  3. Schraap met een lepeltje de pitjes eruit. Snijd de helften in smalle boogjes.
  4. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Houd een paar achter.
  5. Was de munt en snijd de blaadjes klein. 
  6. Meng de tomaatjes, de munt en wat citroensap door de komkommer.
  7. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en volkorenmeel. 
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Neem de vis uit de pan. 
  10. Bak de achtergehouden stukjes tomaat even in de achtergebleven margarine. Giet er 100 ml water bij en laat de jus even pruttelen.
  11. Geef de komkommersalade bij de aardappelen met jus en de vis.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept