Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Koekjes, glutenvrij

Koekjes, glutenvrij

  • 24 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel + 100 gram rijstemeel of 200 gram glutenvrije bakmix voor koekjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram harde koude margarine

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Meng het meel met de basterdsuiker in een kom.
  2. Voeg de margarine toe en snijd dit met 2 messen in kleine stukjes.
  3. Kneed er snel een deeg van of laat het in de keukenmachine kneden.
  4. Laat het deeg verpakt in plastic minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
  5. Warm de oven voor op 170° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Vorm van het deeg een rol met een doorsnee van ca. 5 cm. Snijd de deegrol in 20 plakjes of rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
  7. Leg de koekjes met tussenruimte op het bakblik.
  8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Neem ze van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Variaties

Hazelnootkoekjes: Gebruik bruine basterdsuiker i.p.v. witte en meng 50 gram gehakte hazelnoten door het deeg.
Pitmoppen: druk in ieder ongebakken koekje een gepelde amandel.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept