Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Knapperige za'atar crackers met yoghurt-spinaziedip

Knapperige za'atar crackers met yoghurt-spinaziedip


  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 volkoren (Libanese) platbroden (totaal ca. 150 gram)
  • 1 eetlepel za'atar (Libanees kruidenmengsel met o.a. sesamzaad en oregano)
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Hak de walnoten grof.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Was de spinazie en laat het goed uitlekken. 
  4. Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olie, voeg de spinazie toe en bak een paar minuten.
  5. Voeg de walnoten toe, breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten pruttelen.
  6. Laat de dip afkoelen.
  7. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie. Strooi de specerijen op het brood.
  8. Bak de broden 1 minuut in een droge hete koekenpan.
  9. Roer de yoghurt door de dip.
  10. Snijd het brood in punten en geef de dip erbij.

Ingrediënten over?

De gevulde dadels en de Turkse puntjes op de foto zijn ook het proberen waard.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept