Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kleurige voorjaarsrijst met kip

Zoek een ander recept

Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 200 gram worteltjes
  • 150 gram peultjes
  • 150 gram kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 10 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes, de worteltjes in plakken en halveer de peultjes.
  5. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin.
  7. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  8. Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
  9. Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
  10. Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
  11. Warm het goed door en maak de rijst op smaak met basilicum.

Ingrediënten over?

Worteltjes, bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.
(winterpeen kan wel buiten de koelkast)

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.