Materialen
4 (metalen) barbecuespiesen
Bereiding
- Maak een marinade van de helft van de olie, Italiaanse kruiden en wat peper.
-
Was de champignons.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
-
Schep de marinade door de champignons en tofu en laat een half uur intrekken in de koelkast.
-
Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven.
- Kook de maiskolven in ruim water in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of het gaar is.
-
Roer de margarine zacht met wat Italiaanse kruiden.
- Was de tomaten.
-
Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.
- Meng de knoflook door de rest van de olie.
-
Rijg om en om een champignon, tofu blokje, tomaat, laurierblad, vegetarisch balletje en een partje ui aan de spiesen.
-
Bestrijk de tomaat en ui met de knoflookolie.
-
Rooster de spiesen en maiskolven op de barbecue in enkele minuten rondom lichtbruin en heet.
-
Laat de margarine op de mais smelten en serveer er stokbrood bij.
Variaties
Je kunt dit recept ook maken in de airfryer of in de oven. De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.