Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kleurige vegetarische barbecuespiesen met mais

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram tofu
  • 2 maiskolven
  • 1 eetlepel zachte margarine (kuipje)
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 vegetarische balletjes
  • 8 (verse) laurierblaadjes
  • 1 volkoren stokbrood

Materialen

4 (metalen) barbecuespiesen

Bereiding

  1. Maak een marinade van 1 eetlepel olie,  Italiaanse kruiden en wat peper.
  2. Was de champignons onder stromend water.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Schep de marinade door de champignons en de blokjes tofu en laat dit een half uur intrekken in de koelkast.
  5. Verwijder de bladeren van de maiskolven en trek de draden er af.

    Breng de maiskolven in ruim water aan de kook en kook ze in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is.

  6. Roer de margarine zacht met wat Italiaanse kruiden.

    Was de kerstomaatjes.
  7. Pel de ui en snijd hem in parten.
  8. Pers het teentje knoflook uit boven de rest van de olie.
  9. Rijg aan de spiesen om en om 2 gemarineerde champignons, blokjes tofu, 2 kerstomaatjes, 2 laurierblaadjes, een balletje en een partje ui.
  10. Bestrijk de tomaatjes en ui met de knoflookolie.
  11. Rooster de spiesen en de maiskolven op de barbecue in enkele minuten rondom bruin en heet.
  12. Laat de margarine op de mais smelten en geef er stokbrood bij. 

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Duurzaam eten Kerstomaat heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 655 kcal 655 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 2,1 gram 2,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.