Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kipspiesjes met couscous en groente

Zoek een ander recept

Eten koken is liefde geven, een verrukkelijk couscousrecept voor als je jezelf lekker wilt verwennen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • gemalen komijn

Materialen

barbecuespiesen of satéprikkers

Bereiding

  1. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
  2. Schil de gember en rasp het stukje fijn.
  3. Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, wat geraspte citroenschil, de geraspte gemberwortel en het uitgeperste teentje knoflook.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes en roer de marinade er door. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur in staan.
  5. Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  6. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon op. Roer dit met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  7. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
  8. Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers. Rooster de kipspiesjes in een grillpan in 8 minuten gaar.
  9. Roerbak de groente in de olie in een paar minuten net gaar.
  10. Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en wat komijn.
  11. Leg de kipspiesjes er op.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.