Materialen
Barbecue/grillpan, satéprikkers
Bereiding
- Was de krielaardappelen en kook in 5 minuten in weinig water gaar.
- Was de citroen en rasp wat van de schil. Pers het sap uit.
-
Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Maak een marinade van de sojasaus, knoflook, citroenrasp, wat chilivlokken en de helft van het citroensap.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
- Schep de kip door de marinade en laat afgedekt minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Pel de uien en snijd in halve ringen. Fruit de uien in de helft van de olie en breng op smaak met chilivlokken.
-
Snijd de augurken klein en roer door de ui. Laat de ui afkoelen en maak de relish op smaak met de rest van het citroensap en de honing.
-
Was de salie.
-
Bestrijk de satéprikkers met wat olie. Rijg de kipblokjes en de uitgelekte krielaardappels met af en toe een blaadje salie aan de spiesen. Was je handen.
-
Bestrijk met wat olie en bak op de barbecue of in een grillpan in 6-8 minuten gaar. Serveer er de uienrelish bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.