Materialen
barbecuespiesen of satéprikkers
Bereiding
- Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
-
Schil de gember en rasp het stukje fijn.
-
Maak een marinade van een beetje citroensap, geraspte citroenschil, de geraspte gemberwortel de uitgeperste knoflook.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en roer de marinade erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur staan.
-
Breng het water aan de kook.
-
Doe de couscous in een kom en giet het water erop. Roer dit met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
-
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
-
Rijg de blokjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers. Rooster de kipspiesjes in een grillpan in 8 minuten gaar.
-
Roerbak de groente in de olie in een paar minuten net gaar.
-
Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, geraspte citroenschil, peper en komijn.
-
Leg de kipspiesjes erop.
Extra informatie
https://www.voedingscentrum.nl/admin/recepten/recept.aspx?recept=0EE78EB7-F3BC-47C0-AB87-F04AD403A9DD |
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.