Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kippenbouten in hoisinsaus

Zoek een ander recept

Neem de tijd om de kip heerlijk te marineren.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder (supermarkt of toko)
  • 2 kippenbouten
  • 3 eetlepels olie
  • 150 gram volkoren mie
  • 1 paksoi

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Maak de peper schoon en snijd hem heel fijn.
  3. Pers het teentje knoflook boven een grote kom uit.
  4. Voeg de ui, de hoisinsaus, de ketjap, de rode peper, het citroensap en het vijfkruidenpoeder toe.
  5. Neem het vel van de kip en wentel de bouten door de marinade.
  6. Laat de kip afgedekt in de koelkast tenminste 1 uur marineren.
  7. Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Voeg 100 ml water en de marinade toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
  8. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen. Roerbak de paksoi in de rest van de olie gaar.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 1,2 gram 1,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.