Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kippenbouten in de braadzak

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tomaten
  • provençaalse kruiden
  • 2 kippenbouten
  • paprikapoeder

Materialen

braadzak met sluiting

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Meng de prei met de stukjes tomaat, royaal Provençaalse kruiden en peper. Doe dit mengsel in de braadzak.
  5. Neem het vel van de kippenbouten. Wrijf de kip in met peper en paprikapoeder.
  6. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal of op de bakplaat en leg de kippenbouten op de groente.
  7. Sluit de zak met de sluiting. Prik aan de bovenkant een gaatje in de braadzak.
  8. Laat de kip in de hete oven in 1 uur gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 kleine bloemkool
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 405 kcal 650 kcal
Eiwit 55 gram 65 gram
Koolhydraten 7 gram 50 gram
Waarvan suikers 5 gram 10 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 4 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.