Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
Recept van het Voedingscentrum: Kippenbouten met paprika, macaroni en witlofsalade

Kippenbouten met paprika, macaroni en witlofsalade

Door de kippenbouten te stoven wordt het vlees heerlijk mals en trekken de smaken er helemaal in.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 250 ml water
  • ½ (kippen)bouillontablet met minder zout
  • 2 (rode) paprika's
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 struikje witlof

Bereiding

  1. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  2. Neem het vel van de kippenbouten, bestrooi met wat peper en was je handen.
  3. Bak de kip in de hete margarine lichtbruin.
  4. Bak de ui en knoflook even mee.
  5. Voeg de specerijen toe en bak even mee.
  6. Voeg het water en stukje bouillontablet toe en stoof de kip 30 minuten.
  7. Maak de paprika’s schoon en snijd in repen.
  8. Doe de paprika bij de kip en stoof in nog 15 minuten verder gaar.
  9. Kook de macaroni in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Kook de doperwten in weinig water in 1 minuut beetgaar en laat afkoelen.
  11. Maak een dressing van de yoghurt, het citroensap en wat peper.
  12. Maak het witlof schoon en snijd in dunne repen. Meng er de dressing en doperwten door.
  13. Serveer de macaroni en witlofsalade bij de kip.

Variaties

Vervang de citroensap door wat sinaasappelsap en voeg voor extra smaak wat rasp toe aan de salade.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
 

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (kip, kalkoen, eend) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van noten, zaden, pitten en pinda's

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 66 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 41 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.