Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Neem het vel van de kippenbouten, bestrooi met wat peper en was je handen.
-
Bak de kip in de hete margarine lichtbruin.
-
Bak de ui en knoflook even mee.
-
Voeg de specerijen toe en bak even mee.
-
Voeg het water en stukje bouillontablet toe en stoof de kip 30 minuten.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd in repen.
-
Doe de paprika bij de kip en stoof in nog 15 minuten verder gaar.
-
Kook de macaroni in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de doperwten in weinig water in 1 minuut beetgaar en laat afkoelen.
-
Maak een dressing van de yoghurt, het citroensap en wat peper.
-
Maak het witlof schoon en snijd in dunne repen. Meng er de dressing en doperwten door.
- Serveer de macaroni en witlofsalade bij de kip.
Variaties
Vervang de citroensap door wat sinaasappelsap en voeg voor extra smaak wat rasp toe aan de salade.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.