Bereiding
- Zet de braadschotel 30 minuten helemaal onder koud water.
-
Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen, de tomaten in parten en de paprika in blokjes.
-
Neem het vel van de kippenbouten. Bestrooi het vlees met peper.
-
Schik de groente in de braadschotel en leg de kippenbouten erop.
-
Strooi er wat tijm over.
-
Sluit de schotel met het deksel en zet hem op een rooster in de oven. Zet de oven op 180 °C en laat de kip in 1 uur en 15 minuten gaar worden.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen, de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Laat de kip eventueel zonder deksel nog even kleuren. Geef er de spruitjes en aardappelpuree bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.