Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar

Kip met noedels in de wok

Zoek een ander recept

Door de groente kort te wokken blijven ze lekker knapperig.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de spitskool in repen.
  4. Laat de taugé uitlekken.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin de kip in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Schuif de kip wat aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok. Roerbak de ui hierin glazig.
  8. Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  9. Doe de uitgelekte noedels en de taugé er bij en laat alles onder goed roeren heet worden.
  10. Maak het gerecht op smaak met chilisaus.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.