Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip met venkel en sinaasappel

 deel dit recept

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 kleine kippenbouten
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 venkelknollen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Schil 1 helft en snijd deze in stukjes. Snijd de andere helft met schil in parten.
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper.
  4. Bak de bouten in de margarine aan beide zijden bruin.
  5. Bak de ui kort mee.
  6. Voeg de sinaasappel en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 minuten stoven.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
  9. Doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
  10. Strooi het venkelgroen erover en geef de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Eiwit 50 gram 50 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1 gram 1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.