Bereiding
- Verwijder het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en kaneel.
-
Bak de bouten in de hete margarine aan alle kanten bruin.
-
Voeg 200 ml water toe en stoof de kip 30 minuten.
-
Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd een stukje van de schil in fijne reepjes.
-
Schil de sinaasappels dik en snijd de parten met een scherp mes uit de vliezen. Vang het het sap op.
-
Doe de reepjes sinaasappelschil, de parten sinaasappel en een halve lepel citroensap bij de kip en stoof het geheel nog 20 minuten.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, wat citroensap, peper en de honing.
-
Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in blokjes, de radijs in plakjes, het stukje ui in dunne ringen en laat de rucola goed uitlekken. Meng de groente en de dressing.
-
Geef de salade en de rijst bij de kip.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Bewaar de rest van de komkommer verpakt in huishoudfolie in de koelkast. Maak er feestelijke boterhammen mee.