Bereiding
- Warm de oven voor op 190 °C.
- Maak de citroen schoon. Pers de helft uit en snijd de rest in stukken.
- Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Smelt de margarine en voeg de knoflook toe.
-
Roer het citroensap, de honing, tijm en wat peper door de margarine.
- Haal het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
- Maak de aardappelen schoon en snijd in parten.
- Leg de aardappelpartjes en citroenstukken rondom de kip.
-
Druppel het honingmengsel over de kip en aardappelen.
- Maak de venkel schoon, snijd in parten en leg op een bakplaat.
-
Laat de kip en venkel in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar worden.
-
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.