Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip in sinaasappelsaus

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 drumsticks
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ kaneelstokje
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten. Pers de andere sinaasappel uit.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het stukje peper klein.
  4. Was de rozijnen.
  5. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in de margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
  7. Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes peper, de rozijnen, het kaneelstokje en wat water toe.
  8. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  9. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  10. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  11. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.

Menusuggestie



Extra informatie

Allergie info:?
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.