Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Geserveerd met pinda's
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip in amandelsaus met rijst

Zoek een ander recept

Met dit gerecht maak je kipliefhebbers blij.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5-6 tomaten
  • 2 kippenbouten zonder vel
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ bosje peterselie
  • azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram blanke ongezouten amandelen
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in stukjes.
  3. Bestrooi de kip met peper en bak de kip in de hete margarine bruin. Bak de ui met de kip mee.
  4. Voeg de stukjes tomaat en 200 ml water toe en stoof de kip 40 minuten.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de peterselie en knip de helft klein.
  7. Snijd de rest van de tomaten in parten en maak er met azijn, peper en de klein geknipte peterselie een salade van.
  8. Pel de knoflook.
  9. Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  10. Maal dit met wat stoofvocht, de beschuit, de knoflook en de rest van de peterselie tot een saus. Roer de saus door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.
  11. Serveer met de rijst en de tomatensalade.

Ingrediënten over?

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (oktober) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.