Materialen
Ovenschaal (2 liter), aluminiumfolie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-
Warm de oven voor op 160 °C.
-
Maak de sjalot en knoflook schoon, snijd klein en meng door de rijst.
-
Voeg wat peper, piment, kaneel en cranberries toe.
-
Bestrooi de kip met peper en vul de kip met het rijstmengsel.
-
Wrijf de kip in met de olie en leg hem in een ovenvaste schaal. Bedek de borst met een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
- Bak de kip in de oven in 50 minuten gaar.
-
Neem het stuk aluminiumfolie weg en zet de oven op 200 °C.
-
Laat de kip in nog 20 minuten verder gaar worden en lichtbruin kleuren. Bedruip de kip eventueel een keer met het braadvocht.
-
Neem de kip uit de oven, bedek hem met het stuk aluminiumfolie en laat de kip 15 minuten rusten.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Was de krieltjes en kook ze in weinig water in 6 minuten gaar.
-
Serveer de sperziebonen en krieltjes bij de kip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.