Bereiding
- Was de groente.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en de helften in dunne plakken. Bedruppel de plakken met de helft van de olie.
- Rooster de aubergine in een grillpan of onder de grill van de oven in 5-10 minuten zacht. Om te voorkomen dat het te donker wordt, draai de plakken tussendoor om.
- Pel de knoflook en pers uit.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Verhit de rest van de olie en bak de tomaten in 5 minuten zacht. Druk de tomaten voorzichtig met een lepel of vork plat.
- Voeg de knoflook en aubergine toe aan de tomaten. Kook de saus 5-10 minuten in.
- Meng de kikkererwten erdoor, breng op smaak met peper en warm goed door.
- Was de basilicum en snijd klein.
- Snijd het brood in dikke plakken en rooster lichtbruin.
- Strooi de kaas over de stoof, garneer met de basilicum en serveer het brood erbij.
Variaties
Vervang de kerstomaten door tros- of vleestomaten. Snijd deze voor gebruik in stukjes. Of gebruik tomatenblokjes zonder zout uit blik.
Dit gerecht is geschikt om in te vriezen. Maak een dubbele portie en vries in voor drukke dagen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.