Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kerrierijst met kip en witlofsalade

De witlofsalade met yoghurt-sinaasappeldressing is knapperig en fris.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2-3 struikjes witlof
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram kippendijvlees of kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
  2. Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
  3. Was het witlof en snijd de struikjes in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
  6. Doe de rijst er bij en schenk 300 ml water al roerend in de pan.
  7. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
  8. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak ze in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Laat de laatste minuten de doperwtjes gaar worden in de rijst.
  10. Geef er de kip en de witlofsalade bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Gebruik de rest van de yoghurt met muesli en fruit voor het ontbijt of maak er met kruiden en knoflook een saus van bij een bonenchili.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (september) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept