Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kerrierijst met ei en rode bietjes

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 - 200 gram zilvervliesrijst
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 4 eieren
  • 400 gram gekookte rode bieten
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • azijn
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein. Fruit de ui met de kerrie in de margarine glazig.
  2. Voeg de rijst, ca. 400 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De rijst mag een beetje vochtig zijn.
  3. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  4. Verwijder de schil van de bietjes en schaaf of rasp ze.
  5. Verwarm de bietjes met wat water, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
  6. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Leg de parten ei op de kerrierijst en schep de bietjes er naast.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven. Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst. Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept