Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kerrienoedels met vis en groente

Goed voor je wekelijkse portie vis.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 gram koolvis- of tilapiafilet
  • citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • ± 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
  3. Snijd de vis in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de kerrie en het komijnzaad tot het mengsel gaat geuren.
  5. Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
  6. Schep er de blokjes vis en de doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
  7. Schep de uitgelekte noedels erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
  8. Maak het op smaak met wat citroensap en een beetje sojasaus.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept