Bereiding
- Snijd een kwart van de ui heel fijn en fruit het glazig in de helft van de olijfolie.
-
Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
-
Pel de knoflook en hak fijn.
-
Maak het gehakt aan met de gefruite ui, peper, munt en de helft van de knoflook.
-
Vorm er 2 balletjes per persoon van en vouw het gehakt om de olijven.
-
Wentel de gehaktballen door het volkorenmeel.
-
Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en lichtbruin.
-
Snijd de rest van de ui in snippers.
-
Was de tomaten en het stuk komkommer. Was de peterselie.
-
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes.
-
Knip de peterselie klein.
-
Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, citroensap en peper.
-
Maak een salade van de tomaten, komkommer, ui, peterselie en de dressing.
-
Serveer de salade en het brood bij de keftedes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.