Bereiding
- Snijd het stuk ui heel fijn.
-
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
-
Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng er de ui, de tomaat en de koriander door.
-
Maak de salsa op smaak met peper en zet even weg.
-
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Warm de (contact)grill of grillpan voor.
-
Wrijf het vlees in met peper en druppel er wat olie over.
-
Gril de karbonades op de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
-
Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Kook de witlof in een paar lepels water in 5 minuten gaar.
-
Schep de salsa op het vlees en geef de aardappelen en de witlof erbij.
Ingrediënten over?
Witlof:
Bewaar de witlof 7 tot 10 dagen in de koelkast. Vries de witlof eventueel in, en bewaar het maximaal 1 jaar. Kook de witlof dan eerst kort.
Gebruik de overige struikjes witlof in een salade met sinaasappel.