Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
-
Snijd het stuk paprika in blokjes.
-
Maak een dressing van de olie, azijn en peper en meng dit met 1 bosuitje en de paprika door de bloemkool. Zet de salade even weg.
-
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
-
Meng wat bosui met de selderij en wat tijm.
-
Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat en vul ze met het kruidenmengsel. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
-
Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
-
Neem het vlees uit de pan en schenk er 100 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
-
Serveer de jus, de bloemkoolsalade en de aardappelen bij het vlees.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik selderij in dit heerlijke Surinaamse broodje.