Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Karbonade gevuld met kruiden, bloemkool en aardappelen

Van de bloemkool maak je een lekkere salade.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 4 takjes selderij
  • tijm
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Snijd het stuk paprika in blokjes.
  4. Maak een dressing van de olie, azijn en peper en meng dit met 1 bosuitje en de paprika door de bloemkool. Zet de salade even weg.
  5. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  6. Was de selderij en knip de blaadjes klein. 
  7. Meng wat bosui met de selderij en wat tijm.
  8. Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat en vul ze met het kruidenmengsel. Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper.
  9. Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
  10. Neem het vlees uit de pan en schenk er 100 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
  11. Serveer de jus, de bloemkoolsalade en de aardappelen bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Selderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast.  Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik selderij in dit heerlijke Surinaamse broodje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept