Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kapucijnersalade met tomaten en rucola

Kapucijnersalade met tomaten en rucola

Peulvruchten en noten zijn een hemelse combinatie.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • ± 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram rucola
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 25 gram walnoten

Bereiding

  1. Spoel de kapucijners af en laat ze uitlekken.
  2. Pel de ui en de knoflook snijd het klein.
  3. Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
  4. Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
  5. Was de tomaatjes en halveer ze.
  6. Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rucola is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept