Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kalkoenfilet met Italiaanse saus

Kalkoenfilet met Italiaanse saus

De Italiaanse saus maak je zelf van paprika en ansjovis. Lekker om te serveren met broccoli en aardappelen.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 6 aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 4 takjes peterselie
  • mespunt tijm

Bereiding

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
  2. Bestrooi de kalkoenfilet met wat peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  4. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  5. Voeg de paprika's, de ansjovis en 50 ml water toe aan de kalkoen en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  8. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  9. Was de peterselie en knip het klein.
  10. Neem de kalkoen uit de pan. Pureer de paprika’s met een staafmixer.
  11. Maak de saus op smaak met wat tijm en de peterselie.
  12. Leg de kalkoen in de saus en warm het geheel goed door. Geef de broccoli en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of in pittige andijviesalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 455 kcal 455 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept