Bereiding
- Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
-
Bestrooi de kalkoenfilet met wat peper.
-
Bak het vlees in de hete margarine bruin.
-
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
-
Voeg de paprika's, de ansjovis en 50 ml water toe aan de kalkoen en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
-
Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Neem de kalkoen uit de pan. Pureer de paprika’s met een staafmixer.
-
Maak de saus op smaak met wat tijm en de peterselie.
-
Leg de kalkoen in de saus en warm het geheel goed door. Geef de broccoli en de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg het etiket.
Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of in pittige andijviesalade.