Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 takjes koriander
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½-1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  4. Was de rozijnen.
  5. Was de koriander en knip de takjes klein.
  6. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
  8. Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  9. Maak de op smaak met peper.
  10. Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept