Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kalkoen met sjalotjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 100 gram sjalotjes
  • 200 kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Was de rozijnen.
  4. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  5. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin.
  7. Bak de sjalotjes mee.
  8. Voeg een scheutje water en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.
  9. Maak het gerecht op smaak met een paar druppels citroensap. Geef de sperziebonen en aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Aardappelen
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 graden. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine.  Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

 Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sjalot heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept