Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kabeljauw in romige paprikasaus

De vissaus zorgt voor een aangename smaakbeleving.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika´s
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • peper
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en smoor hierin de ui, de knoflook en de paprika´s 10 minuten heel zacht.
  5. Pureer dit met een staafmixer glad. Verdun de saus met een paar lepels water en laat het weer warm worden.
  6. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  7. Bestrooi de stukjes kabeljauw met wat peper en druppel er wat citroensap over.
  8. Bak de vis in de rest van de margarine in een pan met een anti-aanbaklaag in ca. 6 minuten bruin en gaar.
  9. Neem de saus van het vuur en maak op smaak met de yoghurt.
  10. Schenk de saus over de vis en geef de snijbonen en de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept