Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
-
Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel.
-
Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
-
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
-
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
-
Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
-
Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
-
Geef de sperziebonen en de rijst erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in een groentegoulash.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.