Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kabeljauw in chilisaus

Lekker recept met kabeljauw, zilvervliesrijst en sperziebonen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram kabeljauw of andere visfilet
  • volkorenmeel
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Chilipeper of Spaanse peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • ¼ bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
  3. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
  7. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  9. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  10. Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
  11. Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
  12. Geef de sperziebonen en de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in een groentegoulash.
Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept