Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Italiaanse broodsoep

Italiaanse broodsoep

Een geweldig soeprecept, dat snel klaar is en goed vult.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 (oude) bruine of volkoren boterhammen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 kleine courgette
  • 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Snijd 3 boterhammen in dobbelsteentjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en 100 ml water.
  5. Verkruimel het pepertje er boven.
  6. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.
  7. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.
  9. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.
  10. Warm de soep goed door.
  11. Rooster eventueel de rest van het brood en geef het bij de soep.

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept