Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Italiaans gevuld brood

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 klein rond bruin- of volkorenbrood
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 blikje tonijn in water
  • 5 olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Bereiding

  1. Snijd een kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de sla en laat de sla goed uitlekken.
  5. Laat de vis uitlekken en verdeel het in stukjes.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Meng de sla met de stukjes tomaat, paprika, vis, olijven, olie en azijn.
  8. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op. Snijd het brood in punten.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om ze uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
2,8 gram 2,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept