Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Indiase pompoencurry met kikkererwten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • stuk pompoen (ca. 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels olie
  • ca. ½ eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  3. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  4. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
  5. Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
  6. Spoel de kikkererwten in een zeef af.
  7. Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de groente en warm dit een paar minuten mee.
  8. Maak het op smaak met kleingesneden koriander.
  9. Geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest met couscous en zalm.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept