Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

IJs met aardbei-rabarbersaus

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 2 bolletjes yoghurtijs

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
  4. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
  5. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
  7. Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.

Ingrediënten over?

Aardbeien
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rabarber is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 130 kcal 130 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept