Bereiding
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
-
Pel de knoflook.
-
Pers de citroen uit.
-
Pureer alle ingrediënten samen in een blender. Voeg eventueel extra water toe om het mengsel gladder te maken.
-
Smeer over een snijplank (met eventueel bakpapier ertussen) en garneer eventueel met extra verse kruiden.
-
Serveer met groenten naar keuze en eventueel volkoren stokbrood.
Variaties
Leuk om te garneren met kruiden, verse peterselie en tomaatjes. Gebruikt het als broodbeleg of serveer het met groenten erbij.
Extra informatie
Dit recept is goed voor 10 snackporties van 40 gram hummus.
Voor het besmeren van een boterham met hummus heb je ongeveer 20 gram nodig.
Ingrediënten over?
Bewaar de hummus afgedekt nog 2 dagen in de koelkast. Hummus kun je goed invriezen. Het is dan een maand houdbaar.
Tahini over? Maak dan deze heerlijke Pita's met geroosterde bloemkool