Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hollandse nieuwe

Hollands op zijn best.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • ½ kleine ui
  • ½ bosje radijs
  • 8 sprieten bieslook
  • ½ eetlepel dille (vers of diepvries)
  • 40 gram hüttenkäse
  • 2 zoute haringen

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Was de radijsjes en halveer ze.
  3. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Meng het bieslook en de dille door de hüttenkäse.
  5. Snijd de haringen in repen.
  6. Schik de repen haring op een schaal.
  7. Geef er de gesnipperde ui, de radijsjes en de kruidige hüttenkäse bij.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radijs is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat haring. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Haring (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 160 kcal 160 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
2,3 gram 2,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept