Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hollandse kapucijners

Dit smoorrecept met kapucijners kan ook makkelijk zonder gehakt.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • peper
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm
  • 1 groot blik kapucijners

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm een braadpan en bak hierin het rundergehakt rul en gaar.
  4. Bak de tomatenpuree en wat peper kort mee.
  5. Voeg de groente toe met de laurierblaadjes,wat tijm en een beetje water. Smoor de groente in 10 minuten gaar.
  6. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze in de pan. Laat het geheel goed warm worden.
  7. Verwijder de laurierblaadjes.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept