Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hollandse groenteschotel met balletjes

Hollandse pot met een twist.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 120 gram volkoren macaroni
  • 1 volkoren boterham
  • 1 sjalotje
  • 150 gram rundergehakt
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 300 gram Hollandse groentemix
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram champignons
  • tijm

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Week het brood in een paar lepels water.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
  5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
  6. Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
  7. Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat tijm en geef de macaroni erbij.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (april) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept