Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hollandse bietjes

Authentiek genieten van de Hollandse keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram hamlap
  • peper
  • 500 gram gare bietjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 appel
  • azijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierbladblaadje

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem klein. 
  3. Bestrooi het hamlapje met peper.
  4. Bak het vlees in 1 eetleepel margarine bruin. Bak de helft van de ui kort mee.
  5. Voeg 75 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  6. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
  7. Fruit de rest van de ui in de rest van de margarine zacht.
  8. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  9. Doe de bietjes, de appel, 50 ml water, wat azijn, de kruidnagels en de laurier bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
  10. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
  11. Geef de bietjes met het vlees en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Appel:
Bewaar appels in de koelkast. Ze blijven wel vier weken goed.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept